Monday, June 18, 2012

Peaministri ettepanekutes on vaid krutskid



Võru Teataja:
Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul on valitsuse üks kõige tähtsamaid ülesandeid lähiajal lastetoetuste reformi läbiviimine.
„Leppisime valitsuse moodustamisel oma partneri, IRL-iga liiduleppes kokku, et perede toetamisel lähtume põhimõttest, mille kohaselt toetab riik rohkem neid, kes rohkem abi vajavad. Oleme nüüd sotsiaalminister Pevkuri juhtimisel erakonnas kõvasti tööd teinud, et sellest põhimõttest lähtuvat, perede kasvu toetavat ja rahanduslikult kestlikku reformiplaani välja töötada,“ rääkis Ansip.

Eesti kodanike sotsiaalsed tagatised on nigelad. Kui palgad on põhjanaabritest neli korda kesisemad, siis sotsiaalsed tagatised on seitse korda lahjemad. 

Olukorra normaliseerimise asemel nuputab võimuladvik, kuidas tõsta makse ja vähendada elanike sotsiaalseteks tagatisteks kuluvaid summasid. 

Peaminister soovib lastetoetusi kasvatada, mainimata ei jäta aga seda, et need tuleb vajaduspõhiseks teha, mis võib tähendada seda, et peagi ei pruugi lastetoetused kõikideni laieneda.

AK uudiste andmetel hakkaksid kõrgemat lastetoetust saama 55 000 last. Kuni 19 aastaseid (1.01.2012) on aga 262 592.  

Peaministri suust ootaks ettepanekuid, mis võimaldaksid valitsemiskulusid vähendada ja kodanike elu-olu parandada, mitte neile tünga tegemist. Iga ettepanekus on üksnes krutskid.


No comments:

Post a Comment