Tuesday, June 26, 2012

Eeskuju on nakkav



PM: Selle kuu jooksul on jäiga eituse teed läinud Reformierakond tegelenud kõige muu kui probleemi sisulise poolega. Selle asemel et rääkida asjad selgeks ning liikuda selle tulemisena ehk ka ausama poliitikategemise poole, on erakond koondanud jõu vasturünnakule ja isiklikele solvangutele.
http://arvamus.postimees.ee/885096/juhtkiri-kuu-rahastamisskandaalist-ausa-aruteluni-pole-joutud

Asju tuleks õigete nimedega nimetada. Ühiskassast erakondadele raha eraldamine on lihtlabane vargus, rahapesu aga ehtne seaduserikkumine. Loll on see, kes põhjendust ei leia.

Erakondade rahastamise afääri juures pole oluline niivõrd see, kuidas erakonnad ennast rahastavad, vaid see, et seaduste kehtestajad neid teadlikult rikuvad ja maksude tasumisest kõrvale hiilivad.

Ei tasu leppida lähenemisega, kus seadustele vilistades teistele sanktsioone välja nuputakse.

Sõiduauto soetamisel maksavad kodanikud käibemaksu 20 protsenti. Riigikogulased ostavad autosid kolmandiku võrra odavamalt, nemad maksavad ainult 14 protsenti. Ma ei imestaks, kui sedagi ei tasuta. Registreeritakse hoopiski sõiduvahend mõne firma nimele, nõutakse piskugi tagasi. 
Käibemaksukohuslasest juriidilisele isikule tagastab maksuamet käibemaksu. Uuriv ajakirjandus võiks teemasse süüvida, oleks mida paljastada.

Väiksemast käibemaksu tasumisest jääb väheks. Koonerdatakse ka maksude maksmisega, mida sissetulekutelt tasutakse. Kuluhüvitised võimaldavad vähem makse maksta, enam finantsvahendeid enda nägemuse järgi kulutada.

On olemas ütlemine: käitu minu tegude, mitte sõnade järgi. Maarjamaa Kalevipojad eristuvad maailmas mustade tempude poolest. Pole üldsegi ime – vassimine, valetamine ja varastamine on pärand, mis riigiisadelt kaasa tuleb.


No comments:

Post a Comment