Saturday, June 9, 2012

Inflatsioon teeb valitsejate elu mõnusaks, rahva olukorra aga sandimaks



Hinnatõusu poolest on Eesti esirinnas. 

Riigikassa täitumine paneb valitsejad muigama, üksteisele tinglikult ordeneid rinda riputama. Seda, et riigikassa täitub suuresti hinnatõusust, mitte majanduse reaalkasvust, valitsejad arvatavasti ei teadvustata. 

Inflatsioon teeb valitsejate elu mõnusaks, rahva olukorra aga sandimaks. 

Kopsakas riigieelarve on valitsejate teene, kuid see ei tulene majanduse ergutamisest ega valitsemiskulude kokkuhoiust, vaid maksukeskkonna vahendusel hinnatõusu õhutamisest ja elanikele suuremate kohustuste panemisest.

ÕL: Statistikaameti andmetel jõudis tänavu I kvartalis Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP), kus on arvestatud ka hinnamõjudega, 2006. aasta II kvartali tasemele.
Võrreldes majanduslanguse eelse ajaga oli sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP selle aasta I kvartalis jooksevhindades arvutatuna tõusnud 2008. aasta I-II kvartali tasemele ja SKP, kus on hinnamõjudega arvestatud, ligikaudu 2006. aasta II kvartali tasemele.
Täpsustatud andmetel kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2012. aasta I kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 3,6 protsenti. Majanduskasv aeglustus teist kvartalit järjest.
http://www.ohtuleht.ee/480156

No comments:

Post a Comment