Friday, August 10, 2012

Ühiskonnakorraldust kodanikukesksemaks muutmata pole maffiabosside kavandatud sulitempudest pääsu.



EPL: Nn Silvergate võtab Reformierakonna jaoks uusi ohtlikke tuure – tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et kriminaalkahtlustuse võib saada erakond juriidilise isikuna. Kui siiani on olnud tegu konkreetsete inimeste kohta esitatud kahtlustustega, siis võimalik kahtlustus Reformierakonna kui partei vastu raputaks tervet organisatsiooni kui sellist.
http://www.epl.ee/news/arvamus/juhtkiri-mangus-on-koik.d?id=64802380


Reformierakond pole ainuke, kelle tegevuse üle tuleks kohut mõista. Kohut tuleks mõista ka teiste erakondade üle. IRL pole puhtam. Oleks roheliseks nimetatava erakonna ambitsioonikatel olnud suurem otsustusõigust (võim) poleks piirdutud kliimaagentuuriga ega „tühja-täjaga“.

Erakondade üle tuleks kohut mõista, seda ei tuleks teha aga raha poolt mõjutatavates kohtutes, vaid rahva poolt moodustatud aukohtus. Poliitiline moraalitus, üldsuse petmine, rahva tagant varastamine ja muu taoline väärib taunimist, kõige karmimat karistust.

Asju tuleb nimetada õigete nimedega. Ühiskassast erakondadele (nende tagatubadele) ressursside (raha, töökohad, positsioonid, töövahendid jmt) „eraldamine“ (võtmine) on lihtlabane vargus. Loll on see, kes põhjendusi ei leia. Erakonnad moodustatakse kodanikuühenduse korras, need aga toimivad liikmemaksudest ja tulust, mida tegevusega teenitakse. Erakondadel rahastamises on liikmemaksude osa olematu. Ühiskassast neile ressursside eraldajad (erakondade võtmeisikud otsustavad, kellele eraldada) on ka nende kasutajad. Tegemist pole normaalse nähtusega, tegemist on pesuehtsa korruptsiooni ja vargusega.

Erakondade nimekirjade koosnevad suuresti ballastist, mis võimaldab kuritegelikel grupeeringutel demokraatia varjus legaalselt toimetada ja laastamistööd Eestimaal teha.

Kodanikena tuleks meil teadvustada, et tegemist on väga tõsise probleemiga, see aga ei tulene inimestest, vaid toimivast süsteemist. Valimissüsteem ja erakonnaseadus on teinud erakondadest ühiskonnale ohtlikud elemendid, teinud neist organiseeritud kuritegevuse hälli. 

Ühiskonnakorraldust kodanikukesksemaks muutmata pole parteide maffiabosside ega nende adjutantide sulitempudest pääsu. Isegi uute erakondade moodustamisest pole kasu - süsteem viib otsustusnuppude juurde vaid nemad, rahvaesindajate teele seab ületamatud tõkked.

No comments:

Post a Comment