Tuesday, August 7, 2012

Enese teadmata korraldasin rannalistele etenduse



Viimasel kümnendil olen igal aastal vähemalt mõned tunnikesed Jones Beach`il (Long Island, New York) lesinud ja sealset ookeanivett nautinud. Selle aasta esimene rannapäev toimus täna. Seltsilisteks armsad pisipõnnid. Ilm oli paras - päike vaheldus pilvedega, vesi ookeanis 26 C, lained kohati mehepikkusest kõrgemad. 

Ujumine oli keeruline, kuid adrenaliinitase kõrge. Enese teadmata korraldasin rannalistele etenduse, mille lavastajaks oli ookeanivee vool, mis mind rannavalve tegutsemispiirkonnast eemale toimetas. Loodusnähud polnud reeglitega kursis. 

Merelainete kohin takistas vetelpäästjate vilele ja hüüetele reageerimast. Abijõud olid juba vette sööstmas, kui märkasin nende hirmunuid märguandeid. Andsin ujumisliigutustega märku, et orienteerun nii lainetes kui ka veevoolu salakavalustes. Peagi olingi kaldal (vastuvoolu liikumine polnudki nii lihtne). Vetelpäästjad rahunesid, vabandasin etendusloata stseeni pärast.

Hiljem vaatasin juba kaldalt, kuidas teised minusarnased veevoolus ekslesid. Vetelpäästjate kullipilk püsis lainetes hüplevatel rannalistel ja surfajatel. Pruunistunud teravsilmsetel tuli mõnigi lainete poolt nokaudi löödu kaldale toimetada.

No comments:

Post a Comment