Monday, August 20, 2012

Elustandardid Eestis on julmad



DF: Vaba Isamaaline Kodanik: „Pealispinnal paistab, et meie valimised toimuvad vabalt ja ausalt, hääletajaid ei terroriseerita ja tulemusi ei võltsita. Kuid ometi ei ole meie valimised ei vabad ega võrdsed, uute ja võistlevate kandidaatide nimekirjade ülesseadmine on sama hästi kui võimatu.“
„Aastate jooksul on kirjutatud valimisi ja erakondi käsitlevatesse seadustesse hulk valesid ja vigaseid norme, mis on kumuleerunud ja annavad nüüd üheskoos demokraatiat sisuliselt kägistava tulemuse. Kõige määravamaks sai aga Juhan Partsi peaministriks tõstnud koalitsiooni samm 2003. aastal, millega hüppeliselt suurendati riigikogus esindatud erakondadele riigieelarvest antavat rahalist toetust kaugele üle selle, mis oleks erakondade tegevuse toetamiseks vaja olnud,“ selgitas Andres Ammas.

Erakondi tuleb rahastada, teised vaadaku ise, kuidas hakkama saavad. Sellise lähenemisega jäävadki eestlased majandusühenduse kerjusrahvaks.

Erakonnad on kodanikuühendused. Kodanikuühendused toimivad aga liikmemaksudest ja tulust, mida oma tegevusega teenitakse. Erakondadele tulubaasi tagamine pole põhjendatud. Kas ei ole kummaline - raha eraldajad (erakondade võtmeisikud otsustavad, kellele raha anda) on ka selle kasutajad. Tegemist on pesuehtsa korruptsiooni ja vargusega.

Asju tuleks õigete nimedega nimetada. Ühiskassast erakondadele raha eraldamine on lihtlabane vargus. Loll on see, kes raha saamiseks põhjendust ei leia.
Tuletatud neljakordne "keskmine" töötasu (lisatasudega enamgi veel), kuluhüvitised, külluslik pension ja teised üksnes valitutele kättesaadavad hüved, sissetulekud nõukogudest, ühisvahendite arvelt valikulised sihtasutuste ja mittetulundusühingute finantseerimised, on kodanike tagant varastamine. 

Elustandardid Eestis on julmad. Paljud käivad toidupoolise pärast piiri taga tööl. Poliitiline eliit elab aga külluslikku elu, reisib mööda maailma, koormab ühiskassat oma kapriisidega. Kohati jääb juba mulje, et erakonnad koosnevad üksnes sulidest ja pättidest. Vastasel korral ei põhjendataks riigieelarvest erakondadele eraldatava raha vajadust mustade tegude välistamisega. 

Paljud eestlased on toimetulekuraskustes. Uuringute andmetel pidavat koguni neljandik lastest kannatama tühja kõhu käes, meie aga kulutame ühist raha kolmanda järgu tegemistele.

No comments:

Post a Comment