Wednesday, May 23, 2012

Ettevõtetelt raha küsimine on kuritegu



Reformierakonna võtmeisikud rikuvad teadlikult Eestis kehtivaid seadusi. Eriti võikaks teeb selle valega õigustamine. Pole üldsegi usutav, et Silver Meikar tuleb välja avaldusega, mis teeb temast poliitilise laiba.

Aga isegi see pole oluline.

Oluline on teadvustada, et ettevõtetelt raha küsimine on kuritegu. Tegemist on palju suurema kuriteoga, kui see esmapilgul paistab.

Täitevvõimu ülesandeks on seaduskeskkonna toimimise tagamine, Eesti täitevvõimu juhtfiguurid (sama, mis erakondade juhtfiguurid) aga ahvatlevad ettevõtteid seaduserikkumisele. Ebaõige tulude deklareerimine ja kulude kajastamine on ränk seaduserikkumine, mis kuulub Maksu- ja Tolliamet kompetentsi. Pole üldsegi usutav, et erakondadele eraldatavatelt summadelt makse maksavad. Kuidas seda teha, kui neid ei saa (sel viisil) kuluna kajastada?

Ettevõtjatel tuleb võimul olijatele maksta, vastasel korral muutuvad toetused kasinamaks (või kaovad üldse), kättesaamatuks jääb soodne riigivara, võitmata riigihange. Toetused valitutele, kahtlased riigivara tehingud ja suunatud riigihanked kinnitavad, et neis on erakonna huvid mängus.

Eestit nimetatakse õigusriigiks. Selleni on aga pikk maa. Reeglid kehtivad Eestis valikuliselt. See, mis on lubatud valitutele, pole lubatud kodanikele. Isegi kohtukulud pole kodanikele taskukohased. Kohtuveskid  jahavatavad aegluubis igaviku, pole usaldusväärsed (tulemus mõjutatav).

Eesti valimisseadus ja erakondade rahastamine on teinud eluaegsetest poliitikutest enesekesksed ja ülbed monstrumid, kes on rajanud enesele impeeriumi, mille elukeskkond erineb kodanike omast kui öö päevast. MSA ja oma surnuaed on käeulatuses, millega järgmisena üllatatakse



No comments:

Post a Comment