Saturday, May 26, 2012

RE võimuladviku siirus pole usutav



EPL: Jõgevamaa Reformi­erakonna pooldajad on puhkenud rahastamis­skandaalist segaduses.
Õie, vanust 84 aastat, sõidab rattaga, pea mõtteid tulvil. Vanatädi Õie usub Meikari ausat meelt. 
http://www.epl.ee/news/eesti/vanatadi-oie-usub-meikari-ausat-meelt.d?id=64449982


RE võimuladviku siirus pole usutav. Kodanikud pole nii rumalad, et ei erista võltskust siirusest. Silver Meikari siirus peegeldub tema silmadest. Pisarad ei saa võltsid olla. Peaminister ja justiitsminister lähenevad probleemile jõuliselt, see aga reedab nende võltskuse. Sõnumi tooja ründamine on probleemist kõrvale hiilimine.

Oluline pole see, mida Silver Meikar on teinud või öelnud, vaid see, et need, kes on pandud seaduskeskkonna toimimist tagama, rikuvad ise ja ahvatlevad teisi seaduste rikkumistele.

Ettevõtetelt raha küsimine on kuritegu. Tegemist on palju suurema kuriteoga, kui see esmapilgul paistab.
Hukka mõistmise asemel tegeleb võimuladvik selle salgamisega, soovib pättust legaliseerida. Seadused on täitmiseks, mitte muutmiseks. Kui seaduserikkumine on veres, siis jätkuvad need ka peale seaduste kohandamist.

Raha ettevõtetelt nurumine on väga tõsine seaduserikkumine. Nende pealt pole tõenäoliselt isegi makse makstud. Kuidas seda teha, kui ettevõtted ei saa neid (sel viisil) kuluna kajastada?

Erakondade rahastamine vajaks õiglasemat hinnangut. Võimuladvik võiks täies koosseisus tagasi astuda, president aga erakorralised valimised välja kuulutada. Valimisseadus kohandada selliseks, et Riigikogu isikkoosseisu komplekteerimine läheks parteikontoritelt valijate pädevusse. Eestimaalt tuleks poliitiline kultuuritus välja juurida. See võimaldaks poliitilisele diktaadile selja pöörata. Oluliste otsuste ühine langetamine liidab, innustab kõikide nimel pingutama.

No comments:

Post a Comment