Monday, May 21, 2012

Kodanikena tuleks selg sirgu lüüa



DF: Erakondade rahastamise paremaks kontrollimiseks tuleks erakondade rahavajadust vähendada, seades näiteks piirangud valimiskampaaniatele, arvab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/joks-erakondade-rahavajadust-tuleb-vahendada.d?id=64423690

Valimisseadus ja erakondade rahastamine soosivad ühisvaradega laristamist. 

Kodanikena tuleks meil selg sirgu lüüa ja näidata, kes on majas peremees. Selleks tuleb organiseeruda ja vargajõuk otsustusnuppude juurest minema kihutada. Vanaviisi jätkates jääbki demokraatia Eestis sõnakõlksuks, võimuladvik aga jätkab ühisvara laiali tassimist, kodanikustaatuse üle irvitamist ja alavääristamist.

Riigikogu liikmete pensionideks kulub töötasudest suurem summa. Töötasudeks kulub (aastas) 4,4 miljonit eurot, pensionideks 4,6 miljonit. Valitute ülalpidamise kulu ajab vähkkasvaja kombel kombitsaid ühiskassa puutumata kudedesse. 

Toimetulekuraskustes kodanike arv on üüratu, väike seltskond naudib aga teiste arvel külluslikku elu, mõtleb välja uusi nõkse, kuidas veelgi suuremat portsu ühiskassast noolida. MSA ja oma surnuaia loomine avas nende pale - kodanike käekäigust pole neil sooja ega külma, peaasi et endal hästi läheb.

No comments:

Post a Comment