Monday, April 30, 2012

Eesti ühiskonnakorraldus on kaoses



Eesti ühiskonnakorraldus on kaoses. Igatahes kinnitavad seda mitmed kontrolli alt väljunud protsessid. Kinnitab ka vale, mida võimuladvik üldsusele tõe pähe serveerib.

Oodatud arengute eelduseks on petuskeemide avalikkuse ette toomine. Seni kuni usutakse seda, mida nende arvel elatuv hästi toidetud ja kammitud poliitiline eliit serveerib, oodatud muudatusi ei toimu.

Ma pole isegi kindel, kas võimurid valetavad või mitte. Välistatud pole ju ka see, et nad ei adugi seda, mis mida põhjustab, mis on põhjus ja mis tagajärg.

Kui õnnestuks mingil moel poliitiline petuskeem nähtavale tuua, siis poleks keeruline ka ühiskonnas toimuvaid arengud õigetele rööbastele suunata. Probleemide teadvustamine on pool võitu. Kinnitas seda ka võltsimisvastase kaubanduslepingu ACTA vastane protestiaktsioon.

Petuvõrgustiku nähtavaks tegemine Eestis pole aga lihtne, liiga suuri summasid kulutatakse selle varjamiseks. Rahvaloenduse eelarve oli 18,9 miljonit eurot, tulemiga pole aga midagi peale hakata. Kogu statistika on selline. 

Poliitilise mädapaise avastamiseks ei piisa ka turismireisidel teiste elukorraldusele pilgu viskamisest. Selleks tuleb mõnda aega aktiivset sotsiaalelu elada. Kellel on see õnnestunud hirmutab kodumaa elukeskkonnaga sõnakuulmatuid lapsi. Kurb, väga kurb. Poliitilise eliidi pärast aga häbi, väga häbi.

No comments:

Post a Comment