Thursday, February 16, 2012

Elame ühiskonnas, kus otsustajad eelistavad elanike huvidele isiklikku heaolu



Andrus Ansip pareeris riigikogu infotunnis madala lastetoetuse küsimust sõnadega, et paljudel juhtudel pole süvavaesuses elavatel lastel rahast kasu, sest süvavaesus pole mitte ainult rahaline probleem.
„ ...väga paljudel juhtudel süvavaesuses elavate perede puhul ei ole pelgalt rahast abi, see ei jõua lasteni ja sellest ei saa abi ka täiskasvanud. Pigem vastupidi, pelk raha andmine kahjustab paljudel juhtudel nende seisundit alkoholi ja muude pahede läbi."

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ansipi-hinnangul-joovad-paljud-vaesed-lastetoetuse-maha.d?id=63924755

Kui paljud joovad lastetoetuse maha, siis tuleks selgusele jõuda, miks seda tehakse. Francois de La Rochefaucauld on öelnud: „Paljude tegude taga, mida peetakse naeruväärseks, on targad ja kaalukad motiivid.“

Kas ei pane eestlasi jooma lootusetusest (võimaluse puudumisel midagi muuta) tingitud ükskõiksus, mida tingivad ebaõiglaselt toimivad ühiselureeglid, kus demokraatia eksisteerib vaid loosungitel ja eliidile on lubatud see, mis teistele on keelatud?

Ebademokraatlik riigivalitsemine, mida ilmestab ahnus ja enesekesksus, on saavutanud ühiskonnas kehtestatud kokkulepete (reeglite) üle ülemvõimu.

Elame riigis, kus otsustajad eelistavad elanike huvidele isiklikku heaolu, kogukonna käekäigust ülimuslikumaks peavad Euroopa Liidu heaolu. Peab ikka väga tugeva närvikavaga inimene olema, et sellises elukeskkonnas meelemürkideta toime tulla.

No comments:

Post a Comment