Thursday, January 31, 2013

USA neljanda kvartali SKP langus oli hea uudi



USA neljanda kvartali sisemajanduse kogutoodangu (SKP) langus oli hea uudis. Seda sellepärast, et see tulenes maksuraha laristamise piiramisest, mitte majanduskeskkonna halvenemisest. 

Kui ka meie käituksime sarnaselt, siis oleks loota maksukoormuse vähenemisele ja elujärje paranemisele. 12 ministeeriumit, rohked ametid, ametkonnad, allasutused ja sihtasutused, erisoodustuse mehhanismiga riigikogu, suurearvuline ja kahtlase väärtusega kohalike omavalitsuste võrgustik pole meile taskukohane.


Sisemajanduse kogutoodanguga hämamisel ja selle jõukusele taandamisel puudub mõte. See küll lohutab, kuid ei innusta rõhuasetusi muutma. Poliitiline laristamine ei saa ju igavesti kesta, varem või hiljem tuleb sellele piir panna.

E24: Kaitsekulutuste suur kahanemine viis USA majanduse langusse. USA sisemajanduse kogutoodang kahanes neljandas kvartalis 0,1 protsenti, mis on nõrgem kui analüütikud ootasid ning kehvim tulemus alates 2009. aasta teisest kvartalist.
Valitsuse kulutused kahanesid eelmise aasta viimases kvartalis 6,6 protsenti, mis võttis majanduskasvult ära 1,3 protsendipunkti. Kulutuste languse peapõhjuseks on kaitsekuluste kahanemine 22,2 protsendi võrra, mis on suurim protsentuaalne langus alates 1972. aastast, ehk vahetult pärast Vietnami sõja lõppu.
http://www.e24.ee/1121166/kaitsekulutuste-suur-kahanemine-viis-usa-majanduse-langusse?t=161#l

No comments:

Post a Comment