Thursday, January 17, 2013

Eesti riik vajaks parasiiditõrjet, vastasel korral variseb see kokku



EPL: Toomas Kümmel: VEB Fondiga seotud isikud eksitavad avalikkust, kui ajavad segi N Liidu välisvõla ja sisemise valuutavõla. Siim Kallas on jutukas inimene, aga kui jutt läheb VEB Fondile, on ta suu lukus. http://www.epl.ee/news/arvamus/toomas-kummel-ka-unustuse-joel-on-kallas-kahel-pool.d?id=65542446

Eraldusime Venemaast, et arengus ette jõuda, liigume aga samas taktis. Isegi poliitiline tegevus toimib sarnaselt Venemaa omaga: valetamine ja varastamine võimukoridorides pole haruldus, vaid tava. 

Sellise suhtumisega riik pole jätkusuutlik. Eestlaste kesised sissetulekud ja sotsiaalsed tagatised ei tulene majandussurutisest, kreeklastest ega Euroopa Liidust, vaid meie enda parasiitidest, kes teiste arvel liugu lasevad.

Meenutan kunagisi loomaarstina töötatud aegu. Esimene asi, millele tuli siis tähelepanu pöörata, olid parasiidid. Neid leidus kõikjal: seedetraktis, hingamiselundites, maksas, karvkattes ja muudes piirkondades. 

Eesti riik meenutab ühte parasiitidest räsitud looma, kes vaevu jalgadel taarub. Valitud jätavad järgi vaid riismed, kuid tundub, et ka need ollakse valmis isekeskis nahka pistma. Eesti riik vajaks hädasti parasiiditõrjet, vastasel korral variseb see kokku.

No comments:

Post a Comment