Wednesday, January 16, 2013

Estonian Air ei vaja niivõrd uusi spetsialiste, kuivõrd head juhti




Delfi: Estonian Air sai Taskila asemel veelgi kulukama kolmiku.
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/estonian-air-sai-taskila-asemel-veelgi-kulukama-kolmiku.d?id=65536306

Estonian Air ei vaja niivõrd uusi spetsialiste, kuivõrd head juhti, kes paneks meeskonna ühes taktis hingama ja juhiks rahavoogusid oskuslikult. Taskila (Soome) ja Palmer (Rootsi) on spetsialistid, kelle tegemised lubavad kahelda nende juhtimisoskustes. Mõne lennuki (uue kava järgi hakkab olema 5) opereerimine pole keeruline. Meie aga palkame juhte mujalt, külvame nad üle raske vaevaga teenitud rahaga.

Taskila tegevus oli täielik läbikukkumine. Isegi keskmine Eesti projektijuht oleks paremini hakkama saanud. Lennukite soetamine, meeskonnaga komplekteerimine ja uute liinide avamine ei nõua erilisi andeid. Neid on vaja kasumliku opereerimise tagamiseks, millega Taskila ei saanud hakkama. Poleks saanu ka aasta, kahe ja kolme pärast. Ta ei osanud näha enda tegemistes vigu, otsis neid mujalt. Just selline suhtumine paneb kahtlema tema juhiomadustes.

Estonian Airi juhtimine tuleks usaldada (mitte rahasõltlasest) eesmärkidele pühenduvale inimesele. Pole vahet, millise valdkonna kogemused tal on, kuna juhtimispõhimõtted on kõikjal samad – meeskond tuleb saada ühe mütsi alla, selgus peab valitsema eesmärkides ja tulemuslikkuse mõõdikutes. 

Ettevõtte suurimaks varaks on inimkapital, kõik muu (lennukid, liinid jne) paigutab standardsuse alla. 

No comments:

Post a Comment