Monday, February 4, 2013

Eesti sisemajanduse kogutoodang rühib ülespoole, paljud tendentsid teevad vähikäike



Moonutatud (tegelikkust mitte kajastavate statistiliste) arvukeste ja enesekesksete poliitmarssalite kummardamine ei võimalda Eesti elukeskkonda kodanikusõbralikumaks muuta. 

Arvamus justkui Eestist lahkutakse (vaid) kõrgema sissetuleku otsimise soovist, on lambist võetud. Nii nagu on lambist võetud see, et eestlaste suur meelemürkide (alkohol jt mõnuained, ravimid) kiindumus tuleneb lõbust ja seda annab alkoholiaktsiisi kergitamisega ning rangemate müügipiirangutega ohjata. 

Igaühe närvisüsteem ei pea džunglireeglitele vastu. Sellest eestlaste alkoholi ja ravimite lembus. Suu kaudu ammutavad mürgid laastavad küll vaimu ja füüsist, kuid hoiavad ära (närvi)süsteemi lühistumise. See on ka põhjuseks, miks vaatamata kesistele sissetulekutele tarbitakse Eestis suurtes kogustes alkoholi, miks kulutatakse palju raha uinutitele ja teistele närvipinget maandavatele pillidele.

Eesti sisemajanduse kogutoodang rühib ülespoole, paljud tendentsid (kodanike reaaltulud ja maksustamine, demokraatia, patriotism, ühtekuuluvus jmt) teevad vähikäike.

Selga sirgu löömata ja poliitmarssalitele jalaga tagumikku virutamata pole võimalik elukeskkonda Maarjamaal kodanikusõbralikumaks muuta. Ansipid, Ligid, Kallased, Ilvesed ja teised egotsentrikud jäävadki kollitama, oma lähenemistega ja seisukohtadega üldsust türanniseerima. Rahvakogust jääb väheks, tarvidusele tuleb radikaalsemad ja ajaloos läbi proovitud vahendid võtta.

No comments:

Post a Comment