Thursday, November 1, 2012

Laristamisega harjunud asjamehed laristavad ka ühisvahendid maha



EPLst saab lugeda, et riigikogulastele on (sellel aastal) makstud ajaloo kõrgemat eluaseme hüvitist. 45 auväärse privaatpinnale on kulunud 250 000 eurot.

Kesiste sissetulekutega ja sotsiaalsete tagatistega elanikega riigis ei tohiks otsuseid langetada need, kes harrastavad külluslikku elustiili, toimetavad teistsuguses elukeskkonnas. Laristamisega harjunud asjamehed laristavad ka ühisvahendid maha. Nad ei mõista toimetulekuraskustes olevate kodanike ootusi ega vajadusi. 

Riigikogulased rõhutavad, et nemad on ristlõige rahvast. Nii see pole. Kui oleks, siis oleksid ka nende pered toimetulekuraskustes, ka nende lapsed läheksid tühja kõhuga voodisse ja mõtleksid homsest koolilõunast. Mis keskmisest kuvandist me räägime, kui elustiilid on erinevad.

Eestis on väga palju toimetulekuraskustes inimesi, elektrihinna kasv toodab neid veelgi juurde. Riigikogulastelt konstruktiivsed ideid ei tule. Erakondade rahastamine ja nõukogudes istumine on neile elektrihinnast, toimetulekutoetuste tõstmisest ja kodanike maksustamise alandamisest olulisem, kaasmaalastele abikäe ulatamisele eelistatakse jõukamate ühiskondade toetamist.

No comments:

Post a Comment