Friday, November 2, 2012

Valimissüsteemi ja erakondade rahastamise põhimõtteid muutmata eetikakoodeks toimima ei hakka



Ekspress esitas Kaja Kallasele küsimusi nii valitseva olukorra kui ka uue eetikakoodeksi kohta. Selgus, et Kaja Kallas on oma erakonnas puhta üksi jäänud oma „eetikaasjaga“. Kui poliitikas tehakse kõike põhimõttel, kas see või teine tegu ikka hääli toob, siis täpselt nii võetakse ka Kallast ja tema eetikakoodeksit.

Valimissüsteemi ja erakondade rahastamise põhimõtteid muutmata eetikakoodeks toimima ei hakka.

Reformierakonna laevuke ei pea enam vett, tuleb koostada päästmiskava. Milliseid tegevusi selleks rakendatakse, pole teada, kuid need peavad radikaalsed olema.

Kui usute sellistes tingimustes poliitaferistide jutte, siis olete petta saanud. 

Reformierakonna tagatuba (sinna kuuluvad ka RK liikmed) ja PR meeskond panustavad varukäikudele, kuna vangerdusteta ootab põrumine. Siim Kallase kilp ei pea vett (VEB fondis toimunu taas päevakorras), tütre kuvand rikkumata. EE intervjuus ei mõista Kaja  hukka RE lähenemisi, vaid nimetab seda demokraatiaks. Prints Michal (rahastamisskandaali tõttu enam) troonile ei sobi, printsess Kallas küll. 

Toimub vangerdus, kõik jätkub vana viisi.

Eetikakoodeksile lootusi rajada pole põhjust. Kuritegevuse piiramiseks ei piisa üksnes keelatud tegevuste loetelust. Tegeleda tuleb ka põhjustega. 

Poliitiline tegevus Maarjamaal ei allu rahva tahtele. Lähenemine tuleneb sellest, et Riigikogusse pääsevad vaid võimuladvikutele lojaalsed inimesed, rahvaesindajatele jääb Toompea uks suletuks. Valimissüsteem ja erakondade rahastamine ei soosi teistsugust lähenemist. Seda välja juurimata pole eetikakoodeksist ega muudest ponnistustest kasu.

No comments:

Post a Comment