Thursday, November 8, 2012

Riigikogul tuleb valitsuse korraldusi täita



ÄP: Riigikontrolör: Milleks te valitsusele raha annate? Riigikontrolör Mihkel Oviir küsis täna parlamendi ees, kas riigikogulased teavad, milleks valitsus 200 mln eurot kulutab. Riigikogu peaks tema sõnul iga rahakulutuse juures küsima, mis selle eesmärk on ning ka kulutuse mõttekust hiljem hindama.

Valitsusele raha eraldamata pole lootustki, et õnnestub ka järgmises Riigikogu koosseisus ühiskassa arvel head elu nautida. 

Eesti valimisseadus teeb Riigikogust tarbetu ja kulukas institutsiooni, mis tegeleb üksnes iseendaga ja valitsuskabineti tahte seadustamisega. Tegemist peaks olema elanike esindusega, on aga valitsuste käepikendus. 

Esinduskoja isikkoosseisu määravad parteibürood (valitsused), kes panevad paika valimisnimikirjade järjestuse ja eraldavad summasid promomisele. Valituks osutumiseks tuleb nende korraldusi täita. 

Valimisnimekirjade järjestus ja ajupesuks saadavad hiigelsummad teevad valimised mõttetuks. Valijad saavad kaasa rääkida erakondade jõuvahekorra selgitamises, isikkoosseisu panevad paika partebürood.

No comments:

Post a Comment