Sunday, November 4, 2012

Lähenemisi muutmata jäävadki eestlased majandusühenduse kerjusrahvaks



PM: Liia Hänni: Praegu kõlav üleskutse «las erakondade liikmed maksavad», lähtub samast korporatiivse erakonna vaimust, mis pigem süvendab kui lahendab probleemi. Pakun siinkohal välja ka ühe alternatiivse võimaluse, mille eesmärgiks on avardada mõttevälja, kust lahendusi otsida. Lähtekohaks on arusaam, et kodanikud on tunnustanud erakondade vajalikkust ja nõus maksumaksjatena erakondade tegevusse panustama isikliku otsuse alusel. Erakondi rahastatakse ka praegu riigieelarvest, ainult meil maksumaksjatena puudub kontroll toimuva üle. Uue korra kohaselt määratakse seadusega kindlaks üksikisiku tulumaksu osa, mida iga maksumaksja saab suunata konkreetsele erakonnale, tehes valiku kord aastas.
http://arvamus.postimees.ee/1028284/liia-hanni-milleks-meile-erakonnad/

Aeg oleks erakondade sunniviisiline rahastamine lõpetada. Üle veerand Eestimaa lastest elab vaesuses (kannatab toiduvaeguse all), meie otsime võimalusi, kuidas erakondade rahastamist jätkata. 

Ühiskonnas on maksurahaga targemat teha, kui tagatubasid poputada. Lastel tuleks kõhud täis toita, alles seejärel vaadata, kuidas heal järjel olijate kapriise rahuldada.

Eestis on ühiskonnas toodetud ressursside ümberjagamisega mindud liiale. Liiga palju on asjamehi, kes parasiteerivad teiste arvel. Ministeeriumid, ametid, ametkonnad, omavalitsused, sihtasutused ja mitmed teised institutsioonid vohavad pahaloomulise kasvajana ühiskonna produktiivsetesse kudedesse, nõrgestavad kogukonna elujõulisust.

Parasiitidega võitlemise asemel arutleme aga selle üle, kuidas erakondi paremini rahastada. Erakondi tuleb rahastada, teised vaadaku ise, kuidas hakkama saavad. Sellise lähenemisega jäävadki eestlased majandusühenduse kerjusrahvaks.

No comments:

Post a Comment