Thursday, February 21, 2013

Konkursside formaalsus vajaks välja juurimist



EPL: Politsei- ja piirivalveameti peadirektori koha konkursi läbikukkumine ja sihtotsingule üleminek tekitab paratamatult tunde, et konkurss oli vaid suur pettus ning kusagil istub ja ootab tegelik favoriit, kellel ehk polekski teiste vastu šanssi olnud.
http://www.epl.ee/news/arvamus/juhtkiri-soosikute-mang.d?id=65705138

Riigiasutuste juhtkondade komplekteerimiseks korraldatavatel konkurssidel osaleb väga vähe inimesi. Koristaja kohale kandideerivad sajad, juhi kohale üksikud. Lähenemine ei tulene huviliste puudusest, vaid sellest, et konkursse ei toimu. Lehed paistakse töökuulutusi täis (linnuke kirjas), sõelale jääja kitsale ringile teada. Normaalne inimene sellistel üritustel ei osale. Vähene kandideerijate arv tuleneb sahker-mahkerist, mis "konkurssidega" kaasneb.

Maarjamaal ei piisa ametisse saamiseks heast haridusest, tööülesannete edukaks täitmiseks vajalikest kogemustest ja tahtest, olulisem on läbisaamine vastavate isikutega.

Selline konkursside formaalsus vajaks välja juurimist. Vastasel korral jäävadki elukeskkonda Eestis korraldama madalalaubalised, kelle peamiseks väljakutseteks on ühisraha eest reisimine, villade, muruniidukite, ATVde ja muude vidinate soetamine.

Räägime demokraatiast, harrastame aga diktaati, kutsume eestlasi koju, teeme aga kõik selleks, et veelgi enam kodumaalt jalga laseksid.

No comments:

Post a Comment