Wednesday, February 13, 2013

Poliitiline tegevus Maarjamaal ei allu rahva tahtele



EPL: Me oleme kodukulude vähendamisega alles alguses, räägib majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Õigupoolest tahaks, et ta juba lõpetaks. Sest tegelikult maksavad inimesed igasuguste asjade eest järjest rohkem ja elektriarved on enamikul inimestel kõrgemad kui kunagi varem. Majandusministri jutt on aga umbes selline, et kodukulud, mis langema pidid, tähendasid hoopis muid kulusid ja elektriarvete vähendamine tähendas tegelikult taastuvenergiatasude langetamist. See kõik mõjub nii, nagu peaksid härrased publikut nõdrameelseks.
http://www.epl.ee/news/arvamus/juhtkiri-kodukulusid-te-veel-naete.d?id=65670602

Poliitiline tegevus Maarjamaal ei allu rahva tahtele. See tuleneb sellest, et Riigikogusse pääsevad võimuladvikutele lojaalsed inimesed, rahvaesindajatele jääb Toompea uks suletuks. Eestis langetab kogukonnale olulisi otsuseid käputäis inimesi, kes arvavad surmtõsiselt, et vaid nemad teavad ainuõigeid lahendusi.

Eestlaste elujärg on nadimast nadim, otsustajate arvates langetatakse tarmukaid otsuseid. Kasinad sissetulekud, õbluke sotsiaalkindlustussüsteem ja inimeste mujale elama asumine (Statistikaameti andmetel lahkus eelmisel aastal 30 inimest päevas) kinnitavad, et elukeskkond Eestis on kaugel normaalsest.

Otsustajad nimetavad Eesti otsustusprotsessi demokraatlikuks. Ühiskonnas langetatud otsused ei allu aga isegi enamuse tahtele (NB! demokraatia olulisem põhimõte). Eestis pole korraldatud ühtegi tõsiseltvõetavat rahvaarvamuse küsitlust, valimistest on tehtud palagan, mis täidab võimuladviku tahte vormistamise eesmärki.

Postsotsialistliku poliitilise kultuurituse juured on halvanud Maarjamaa elukeskkonna. Distantseerusime suurest naabrist, et parandada elujärge. Areneme aga samas taktis. Isegi poliitilised tegevused on sarnased: kodanike petmine ja nende tagant varastamine on mõlema riigi võimukoridorides pigem tava kui haruldus.

No comments:

Post a Comment