Thursday, October 18, 2012

Toiduabi nõutajate arv kasvab saadetiste kasvust kiiremini



Toiduabi kogused eestlastele kasvavad (Euroopa komisjon eraldab eestlastele tänavu 2,3 miljardi euro eest), kuid ikka jääb väheks. Nõutajate arv kasvab saadetiste kasvust kiiremini. 

Elektrihinna hüppeline tõus annab uut hoogu juurde. 

Heal järjel olevad valitseja teevad kõik selleks, et veelgi enam lapsi läheks tühja kõhuga voodisse.

Õiguskantsleri ja lasteombudsmani Indrek Tederi aasta alguses öeldu järgi elab Eestis absoluutses vaesuses üle 45 000 lapse. Vaesusriskis elavatega puudutab vaesus enam kui 63 000 last (NB! üle veerandi lastest). Tänaseks on arv juba kopsakam, uuest aastast veelgi kopsakam.

DF: "Meile valmistab kõige suuremat muret see, et iga viies Eestis kasvav laps teab liigagi hästi, mis tunne on õhtul tühja kõhuga magama minna," nentis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn. Boerefijn on enda sõnul näinud nii palju peresid, kes ei oska enam kuskilt abi küsida – toimetulekutoetus on 76,70 eurot kuus, aga sellega ei tule ju keegi toime. "Kui peres on lapsed, siis 19-eurone lastetoetus arvatakse sellest veel maha. See pole õiglane ning neid numbreid ei usu Lääne-Euroopas eriti keegi," ütles Boerefjin, kes juhib tänaseni juba 20 aastat tegutsenud Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill.
Fond on jaganud selle aja jooksul toetusi kokku enam kui 950 sotsiaalprojektile.

No comments:

Post a Comment