Thursday, March 15, 2012

Parteibüroodel ei tasu ESMi üle tähtsustada



Rahandusminister Jürgen Ligi märkis pressibriifingul, et Eesti valmistas euroala rahandusministrite kohtumisel negatiivse üllatuse teistele liikmesriikidele, kuna õiguskantsleri hinnangul pole Euroopa stabiilsusmehhanismi üks säte meie põhiseadusega kooskõlas. «See on väga riskantne, kui üksikud riigid hakkavad ühisüritusest kõrvale jääma või kui selline risk kuskil on,» sõnas Ligi täna.
http://www.e24.ee/773688/ligi-eesti-suutis-negatiivselt-ullatada/

Põhiseaduse mitte järgimine on ESMi (Euroopa stabiilsusmehhanism) mitte teostumisest veelgi riskantsem. See seab küsimärgi alla riikluse.

Parteibüroodel ei tasu ESMi üle tähtsustada. Midagi ei juhtu, kui mõne riigi maksejõuetus ka juriidiliselt välja kuulutatakse.

Tegelikkust pole mõtet varjata, abi saab ka fikseeritud pankroti korral osutuda.

Oluline oleks teadvustada, et pankroti välja kuulutamine on vormiline protseduur, mis sisulist tegevust eriti ei mõjuta.

Paljud probleemid algavad sellest, et pühendume vormile, sisulise tegevuse jätame aga tahaplaanile. Vormi muutus tuleb saavutada sisulise tegevusega, vastupidisel puudub mõte.

PS § 1. Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.
Valimissüsteem nullib nimetatud põhimõtte. Eestis ei ole kõrgeimaks riigivõimu kandjaks rahvas, vaid erakondade eliidist koosnev poliitiline monopol. Seniks kuni ei avardu esinduskoja isikkoosseisu komplekteerimise õigused, jäävadki eestlased orjarahvaks. Esinduskoda aga jääbki valesid otsuseid langetama, statististiliste võtetega äpardumisi varjama.

No comments:

Post a Comment