Wednesday, March 14, 2012

Juku-Kalle Raid, Aivar Riisalu



Sõbrad!

Nagu paljud meist, fikseerin ka mina oma mõtteid. Eile panin kirja mõtted, mis tekkisid EER toetusgrupi moodustamisest kuulmisel. Võin vaid oletada, milleks seda vaja oli, kuid see pole aus.

EER riigikogust väljajäämist ei põhjustanud seaduskeskkond, vaid juhtoinaste teadlik tegevus. Seekordne probleem ei tulenenud valimisseadusest (mis vajab samuti muutmist), vaid erakonna seadusest, mis võimaldab väikesel seltskonnal masside üle domineerida.

Saadan mõtted, mis EER toetusrühmast kuuldes tekkisid. Vabandan juba ette, kui sõnastusega kellegi eneseväärikust puudutan, kuid minu reaktsioon oli veelgi võimsam.

Seisukohtadega tutvumisel arvestage palun ka sellega, et need said fikseeritud blogikandena, ja et kunagise EER liikmena panustasin erakonna loomisesse ja ühtsusesse, rohelise mõtlemise propageerimisse.

Arvestage ka seda, et ma pole ihaldanud võtmepositsioone erakonnas(pole isegi juhatusse kandideerinud), teadsin, kuidas need moodustatakse, millega nendes tegeldakse. Olin EER Raplamaa piirkonna moodustaja, aastaid eestvedaja. Erakonnavälise positsioonitõttu kuulusin automaatselt EER volikogusse.

Erakond eksisteerib vaid paberitel, tegevus on varjusurmas. Kümnene grupike pole erakond, vaid egoistudestkoosnev eneseimetlejate seltskond, kellel pole midagi ühist rohelise mõttelaadiga, EER nimistus oleva kogukonnaga.

Kirjutis ise siin:
http://www.eveges.blogspot.com/2012/03/riigikogulastel-pole-muud-teha-kui.html
Sain ära öelda, kergem hakkas. Tänan!

Meeldivat päeva,

Eugen Veges

No comments:

Post a Comment