Wednesday, May 25, 2011

Sissetulekutega ei saa hõisata



I kvartali mediaanväljamakse oli aga vaid 553 eurot (8 659 krooni) kuus. See tähistab summat, millest suuremaid ja madalamaid väljamakseid oli võrdselt.
http://www.epl.ee/artikkel/598554

Nimetada riiki, kus paljudel puudub sissetulek, palgasaajate mediaan netosissetulekut mõõdetakse alla 467 euro, sotsiaalsed tagatised on naabrist 7 korda lahjemad, põhjamaa tiigriks, on kummaline.

Räägime riigi madalast võlakoormusest, unustame elanike kõrged kohustused; räägime registreeritud töötusest, kahe silma vahele jätame pikaajalised töötud ja töökohtade kasinuse; trikitame varjatud maksustamisega, jätkame mõttetute kulutuste tegemist.

Trikitamiste tulemusena on Eestist kujunenud kõrgeima reaalse maksukoormustamisega riik, mille paratamatuks kaaslaseteks on teistest kõrgem töötus ja inflatsioon, kesisem sisetarbimine, virelev ettevõtlus.

Ühiskonnakorraldus on kriisis. Põhiseadus ei toimi, süveneb diktatuur. Suurimal ressursil (inimestel) puudub rakendus.

EV Põhiseaduse § 1 järgi peaks riigis kõrgeimaks võimukandjaks olema rahvas, on aga võimuladvik. Esinduskoda on võtnud vormilise kuju – tegemist peaks olema elanike esindusega, on aga valitsuste käepikendus, millel puudub side kodanikega.

Demokraatia ei toimi.

Poliitika Eestis põhineb vastandumisel, milles ühtsed eesmärgid puuduvad. Pisirahval peaksid need olema. Raske on mõista, mis ühiskonnas üldse toimub. Vahtu on palju, tuum aga puudub.

Tahame olla põhjamaa tiiger, oleme aga räsitud hiireke, kes peeglisse vaatamise asemel elab unistuste maailmas.

No comments:

Post a Comment