Saturday, April 9, 2011

Veerpalu probleemist olulisem on see, et kodanikud põgenevad laevalt

Delfi kirjutab:
Spordiarst Mihkel Mardna: WADA dopingutesti metoodika ümber lükkamine on ebatõenäoline.http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/spordiarst-mihkel-mardna-wada-dopingutesti-metoodika-umber-lukkamine-on-ebatoenaoline.d?id=43621233


Vabandan kui kedagi solvan, kuid suusataja ees kummardamise asemel tuleks millegi targemale pühenduda.

Ühiskonnas räägitakse riigi madalast võlakoormusest, unustatakse aga elanike kõrged kohustused; räägitakse registreeritud töötusest, kahe silma vahele jäetakse pikaajalised töötud ja töökohtade kasinus; trikitakse varjatud maksustamisega, jätkatakse mõttetute kulutuste tegemist.

Soovid ja võimalused ühiskonnas pole tasakaalus. Haldusstruktuuri võimalustega kohandamata, pole lootustki tasakaalustatud jätkusuutlikule majanduskasvule. Elame riigis, kus on 500,000 palgasaaja ümber. Ühest riigi servast teise sõitmiseks kulutame vaid tunde. Kannatame aga suurriikliku gigantomaania alla.

Riigi vahenditesse tuleks heaperemehelikumalt suhtuda, vähendada kulutusi glamuurile. Väärtushinnangud ühiskonnas on teinud paljudest kerjused. Nõudlus makaronidest ja nisujahust koosnevate abipakettide järgi kinnitab, et rõhuasetusi muutmata olukord ei paranegi.

Eesti ühiskonnakorraldus on kriisis – lubamatult palju on toimetulekuraskuses inimesi, ebaõiglusest ja ressursside (sh inimressurss) laristamisest on saanud tava.

Ühiskond on arengufaasis, kus põhiseadus ei toimi, süveneb diktatuur. Suurimal ressursil (inimestel) puudub rakendus.

Pole siis ka ime, et paljud põgenevad selliselt laevalt.

No comments:

Post a Comment