Tuttavad kutsusid tomatipastat valmistama. Toiminguid tehakse
korra aastas. See toimub talgute korras. Hiljem jaguneb produkt toimetajate
vahel ära.
Tomatipastast peavad paljud rahvused väga lugu. Selles annab
keeta hõrgutavaid lihapalle, saab valmistada maitsvaid kastmeid, maitsestada
erinevaid roogasid.
Protseduur algas tomatite pesemisest, millele järgnes pikkupidi
neljaks lõikamine ja puitunud osade eemaldamine. Seejärel tuli kuumutamine, pressimasinast
(eemaldatakse kooreosad) läbi laskmine ja lühiajaline keetmine. Mass valati purkidesse,
millesse oli lisatud basiilika lehti.
Talgutel askeldas keskmiselt 8 inimest, teatud hetkedel enam,
teatutel vähem. Kuue tunniga valmis 306 kilogrammist tomatitest 243 liitrit
tomatipastat. Poes müüdavast on see küll kallim, kuid see-eest maitsvam. Infoks
niipalju, et tomati kilohinnaks oli 85 eurosenti.
No comments:
Post a Comment