Thursday, September 27, 2012

Poliitiliste aferistide pankrott oli enda sepitsetud



Delfi: Riigikogust välja jäänud Erakond Eestimaa Rohelised on endiselt hädas poolteist aastat tagasi tekkinud valimisvõlgade tasumisega.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/rohelised-vaevlevad-endiselt-valimisvolgade-kaes.d?id=65019770

Poliitiliste aferistide pankrott oli enda sepitsetud. Lühilend ei saanudki pikemalt kesta, tegemist on halva näitega Eesti demokraatias.

EER riigikogu fraktsiooniliikmed polnud sõbralikud, läbi ei saadud avalikkusega, tüli noriti erakonnakaaslastega. Valimiseelse ajupesuga loodeti 2011. aastal vajalikud hääled kokku saada, kuid petuskeem ei läinud aga läbi.

2007. aastal käisid asjad teisiti - erakond oli ühtne. Valimisedu pööras aga asjad pea peale. Riigikogusse pääsenud ei väsinud korrutamast, et otsuseid langetavad nemad iseseisvalt. Kaaslased (ja toetajad) jäeti väljundita. Edasi tuli loogiline käik – liikmetevahelisi arutelusid hakati summutama, ühistegevust häirima. 

Meenuvad jamad: võtmeisikute rahadega ja positsioonidega sahkerdamised, kaaslaste halvustamised, demokraatia labastamine. Fraktsiooni aseesimehe ja esimehe erakonnakaaslastele suunatud vaimne terror oli õõvastav. Sõnavara labane ja teisi halvustav. EER-i programmis domineeris esindusdemokraatia, eestkõnelejad harrastasid diktaati, üldsusele esitati isiklikke seisukohti. Poliitilisel maastikul käis tõsine laastamistöö.  

No comments:

Post a Comment