Wednesday, July 11, 2012

Maksunõuded kasvavad, maksjatel mädanevad hambad suus



EPL: Marek Helm: salakütuseäri ei ole meie riigis see, millele peaks kaasa tundma.
http://www.epl.ee/news/eesti/marek-helm-salakutuseari-ei-ole-meie-riigis-see-millele-peaks-kaasa-tundma.d?id=64661294

Pole mõnus tunne olla sellise riigi kodanik, kus valitud sõidavad soodsalt saadud Volvodega, tegelevad elamislubade äriga, rahapesuga ja muu analoogse jamaga. Rikuvad seadusi, kodanike tegemisi jälgitakse aga luubiga.

Eestlaste sissetulekud on nirud, sotsiaalsed tagatised olematud (põhjanaabritest 7 korda lahjemad). Maksunõuded kasvavad, maksjatel mädanevad hambad suus. Räägitakse vabast Eestist, eestlased on aga vaesuse köidikuis.

Toimetulekuraskustes olevate perede (sh nälgivate laste rohkus) arv on hirmuäratav. Võimuladvikule valmistab peavalu aga see, kuidas hallatavasse kassasse nendelt veelgi enam raha koguda. Kodanikelt võetakse viimane nahk, enda osas ollakse helded. Piiri ületusega kõhupoolise teenimisega võitlemine näitab kalkust ja empaatiavõimetust. Eestis toimuv on murettekitav – inimesed on kurjad, üksteise vastu hoolimatud ja õelad.

Need, kes peaksid muudatusi ühiskonnas ellu viima, seda ei tee. Rõhuasetus lasub võimul ja isiklikul heaolul, mitte demokraatial ja ühise elukeskkonna parandamisel.

Sõiduautode piiri taga tankijate, mopeedide (kindlustuse omamise nõudest tulenevalt pole võimalik 1. juulist sõiduvahendit kasutada) ega isegi jalgrataste omanike (politsei on pandud isegi kella olemasolu kontrollima) elu veelgi hullemaks tegemine pole ajakohane, pühenduda tuleks olemaolevate ressursside efektiivsemale kasutamisele. Lõpetada tuleks laristamine, olemasolevaid ressursse hakata kasutama vaid ühise heaolu nimel. Kahju, et ennast turvalisusega ümbritsenud seda ei mõista ning tegelevad mõttetu siblimisega ja kasinate ressursside tuulde loopimisega.

No comments:

Post a Comment