Wednesday, July 4, 2012

Abipakikeste ootamine on alandav



Eestis on vaesuses elavate arv tohutu. Kreeklase võiksid eestlastele abikäe ulatada, eestlased teevad seda ise.

Uuringud kinnitavad, et ca 63000 last elab Eestis vaesuses, kodutuid on üksnes Tallinnas 1500 ringi. Keegi ei tea aga palju vaeseid (kes pole suutelised toidu ja eluaseme eest tasuma) kokku on.

Kui 63000 last elab vaesuses, järelikult on vaesed ka nende vanemad. Võib oletada, et ka vanavanemad (eeldusel, et nad pole surnud) ja teised sugulased. Vastasel korral pakutaks abi.
Olen märganud makaronidest ja nisujahust koosnevate abipakettide nõudluse ja vaesuse vahel seost. Kui kasvab nõudlus abipakkide järgi, kasvab ka vaesuses elavate arv. 

Kui olukord poleks täbar, vaevalt siis juletaks abipakikese järjekorras seista. Mina ei julgeks, see on alandav.

Otsustajad kinnitavad, et eestlastel läheb hästi. Paremini kui kunagi varem. Ühiskonnas langetatakse õigeid otsuseid. Nõudlus abipakkide järgi aga kasvab, kasvab toimetalukuraskustes eestlaste hulk.
Euroopa Liidu toiduabi on sel korral rekordiline. Tasuta jagamisele tuleb 2571 tonni kuivaineid ja 590,8 tuhat liitrit rapsiõli. Pole ka ime - kasvab maksustamine, lahjenevad sotsiaalsed tagatised. Viimast on „veega“ juba nii palju segatud, et paljudel mädanevad elu ajal hambad suust.

Ühiskassa vahendite ebaefektiivne kasutamine teeb Eestimaal laastamistööd. Valitsussektori võlg on madal, kodanikel kõrge. Riigieelarvemaht kasvab, kodanike olukord halveneb. Kui keegi viimases kahtleb, siis vaadaku masse, kes Eestist jalga lasevad.

Väited, justkui teistsuguste otsuste korral olnuks eestlaste olukord veelgi nadim (a la võrdlus Lätiga) või, et tänu ohverdusele ootab meid nüüd ees helge tulevik (fantaasia viie hulka jõudmisest), pole tõsiselt võetavad argumendid. Tegemist on rahva uinutamisega ja poliitiline jamaga, mida võimu nautimiseks tehakse.

No comments:

Post a Comment