Saturday, March 2, 2013

Estonian Airi juhtimisstiil riivab rahva õiglustunnet



DF: Kalev Kallo: Estonian Airi praegune juhtimisstiil riivab rahva õiglustunnet.
Riigikogu majanduskomisjoni liikme keskerakondlase Kalev Kallo sõnul on Estonian Airi ümber toimuv üsna segane ning viimasel ajal tundub talle, et ka majandusministril endal puudub kõigist asjaoludest ülevaade.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/kalev-kallo-estonian-airi-praegune-juhtimisstiil-riivab-rahva-oiglustunnet.d?id=65762442

Estonian Air vajaks head juhti, kes meeskonna ühes taktis hingama paneks ja juhiks rahavoogusid ettevõttele kasumlikul viisil (ei kurnaks isiklike huvidega ettevõtet). 

Taskila (Soome) ja Palmer (Rootsi) on kulukad spetsialistid, kelle tegemised ei kasvata Estonian Airi tulusid. Nende palkamine tekitab ettevõttele hoopiski lisakulutusi. 

Mõne lennuki (uue kava järgi hakkab olema 5) opereerimine pole keeruline. Meie palkame millegipärast töötajaid kauguste tagant, külvame nad üle raske vaevaga teenitud rahaga üksnes selleks, et mõne aja pärast teadvustada ebaõnnestumisi ja nad lahti lasta.

Taskila tegevus oli täielik läbikukkumine. Teisiti ei lähe rootslasega. 

Isegi keskmine Eesti projektijuht saaks paremini hakkama. Lennukite soetamine, meeskonnaga komplekteerimine ja uute liinide avamine ei nõua erilisi andeid. Andeid nõuab kasumlikult majandamine ja (ettevõtte huvides) rahalugemise oskus.

Antaks mulle võimalus, leiaksin Estonian Airi majandamisele parima lahenduse Eesti keskmise palga eest. 

No comments:

Post a Comment