Monday, March 18, 2013

Muudatusi tuleks alustada avalikust sektorist, erasektoris jooksevad asjad ise paika



Majandusteaduste magister, analüütik Maris Lauri leiab, et Eesti majanduses on lähiajal paratamatu töökorralduse, tootmise ja tehnoloogia muutmine, samuti tuleb investeerida tehnoloogiasse ja inimestesse. http://majandus.delfi.ee/news/uudised/maris-lauri-tookorralduse-tootmise-ja-tehnoloogia-muutmine-on-eesti-majanduses-paratamatud.d?id=65772240

Öeldu oleks justkui plagiaat õpikust. Maris Lauri lähenemised on traditsioonilised Eesti analüütikutele (vabandan kui solvasin) - palju vahtu, märjukest pole ollagi. 

Eesti haldusstruktuuri taskukohasemaks muutmata pole sellistest lööklausetest kasu. Tulem jääb endiseks – koorekiht laristatakse maha.

Tagajärgede lahkamise asemel tuleks pühenduda põhjustele. 

Kvantitatiivsete mõõdete kõrval tuleb osata näha ka kvalitatiivseid näitajaid. Majanduskasv, mis tuleb abidest ja toetustest pole jätkusuutlik.

Eesti on tilluke riik, meie matkime aga suurriikide haldusstruktuure, koorime erasektorilt (ettevõtted, kodanikud) kümmet nahka. Muudatusi tuleks alustada avalikust sektorist, erasektoris jooksevad asjad ise paika.

No comments:

Post a Comment