Wednesday, March 6, 2013

Eesti Vabariigi rahandusminister on suur naljamees



http://majandus.delfi.ee/news/uudised/jurgen-ligi-miinimumpalkade-korge-tase-ongi-uks-euroopa-toopuuduse-ja-majanduslanguse-olulisi-pohjusi.d?id=65781090

Eesti Vabariigi rahandusminister on suur naljamees. Kui olukord Eestis poleks niivõrd tõsine, võiks isegi itsitada, kuid praegu tulevad vaid pisarad silma. 

Teiste tegemistes vigade otsimise asemel võiksime olla enesekriitilisemad ja tegeleda Eestile oluliste asjadega (võrreldavates riikides pole nälgivaid lapsi ega põgenevaid kodanikke). Lõpetagem olematute saavutustega keksimine ja asugem probleemide kallale.

Madalalt tasemelt saavutatud majanduskasvuga pole mõtet keksida, eriti veel siis kui see tuleb toetustest ja abidest. Ärgem unustagem ka seda, et lakume tänini veel kahekohalise majanduskollapsi haavu, mida võrreldavad riigid pole viimastel kümnenditel kogenud.

Põdravasikas ületab iga päev jooksrekordeid, ema seda ei tee, kuid jookseb tast ikka kiiremini. Eesti võrdlemine Saksamaa, Soome, Rootsi ja teiste tugevate majandustega riikidega sarnaneb põdravasika ponnistusega.

Kõrge maksustamine (sh varjatud) ja poliitiline laristamine ei saa Eestis kesta igavesti, varem või hiljem tuleb sellele lõpp teha. Tehkem seda varem. Siis pole põhjust miinimumpalkade üle heietusi pidada. 



No comments:

Post a Comment