Saturday, January 15, 2011

Väärtushinnangute muutmine on vähemalt märtsis kodanike võimuses

Delfi kirjutab:
Peaminister Andrus Ansip möönab, et kuigi tänavune erakonna valimisprogramm on alalhoidlik, on see siiski ka küllaltki pretensioonikas. Ka leidis peaminister, et üksikkandidaatidel ei saa riigikogus piisavalt võimu olema.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ansip-reformierakonna-valimisprogramm-on-konservatiivne.d?id=38475905&l=fplead



Valimissüsteemi muutmata ei lõpegi valimisloosungite ja programmiliste tõdedega hämamine.

Võtame või koalitsiooni maksutõstmise ponnistused. Valimistel mandaati selleks ei saadud, lubadused olid ju vastupidised. Maksutõstmist ei leia ka programmidest. Reformierakond deklareerib koguni, et nemad taotlevad Eesti maksukoormuse alandamist ning eelarvepoliitika konservatiivsust. Tegevustulem on aga vastupidine – tulumaksu langetamise varjus hüppeline maksukoormuse kasv.

Eelistused sõltuvalt arengutest. Muutub ka valimisloosungite aktuaalsus.

Iseseisvat Eestit (kodanikele) ei eksisteeri. Iseseisvust iseloomustab valikuvõimalus, Eesti kodanikel see puudub. Eestis langetab otsuseid poliitilisest eliidist koosnev kildkond. Isegi „rahvaesindajad“ panevad nemad paika. Selline „iseseisvus“ pole provintsi või oblasti staatusest parem. See on hullem.

Märtsikuistel valimistel tuleks boikoteerida (erakondade) tagatubade koostatud valimisnimekirju, usaldust näidata aga üksikkandidaatidele.

EP valimistel järgnes sellisele lähenemine poliitilisele eliidile meelepärastesse kinniste valimisnimekirjade kadumine.

Üksikkandidaatide valimisedu korral riigikogu valimistel oleks tulem kopsakam.

Rahva tahte vastaselt võimu haaranud poliitilisel eliidil tuleb jalad värisema saada, vastasel juhul jäämegi butafoorset demokraatiat viljelema, ühiskonnale poliitilisel tasandil ebaoluliste asjadega tegelema.

No comments:

Post a Comment