Wednesday, February 9, 2011

Üksikkandidaadid paistavad pinnuks olevat

Janek Mäggi pakub, et ETV tänaõhtune üksikkandidaatide valimisdebatt tuleb pööraselt naljakas, sest enamik saatekülalistest ei taju avalikku ruumi õigesti.
http://www.delfi.ee/news/rk/uudised/janek-maggi-uksikkandidaatide-valimisdebatt-tuleb-pooraselt-naljakas.d?id=39952339&l=fplead


Parem juba veeta aega naljakat saadet vaadates, kui erakondade esindajatest koosneva auditooriumi rumalat juttu kuulates. Äratundmise rõõm on ka oluline.

Arvamusel aga selles osas, et kodanikud ei taju avalikku ruumi õigesti, pole alust – pigem ei taju seda valitsejad.

Ühiskonnas tuleks teha korrektsioone põhimõttelistes lähenemistes. Vastasel juhul jäävadki eestlaste õnnehetked piirduma laulupidudega, nende vahel aga EL-st saabuvate abirahade ja toiduabi (makaronid, jahu) eraldistega.

Otsustusmehhanism ühiskonnas vajaks pea pealt jalgadele pööramist - seisukohtade kujundamine peaks algama alt, mitte ülalt.

Erakondade nimekirjades kandideerijatest saavad valitsuste käepikendused. Seadused tagavad küll saadikute sõltumatuse otsuste langetamisel, kuid valituks osutumine sõltub võimuladviku koostatud valimisnimekirjadest.

Riigikogust on kujunenud tarbetu institutsioon ühiskonnas, mis tegeleb vaid iseendaga ja valitsuse tahte seadustamisega.

Ma väga kahtlen, et see nii naljakas ongi.

No comments:

Post a Comment