Friday, November 5, 2010

USA prioriteediks on elanike käekäik

USA Föderaalreserv teatas, et paiskab riigi majanduse elavdamiseks turule täiendavalt 600 miljardit dollarit (668 triljonit Eesti krooni)
Kuni järgmise aasta juunini suunatakse riigi majandusse iga kuu 75 miljardit dollarit, mis on pisut enam, kui eksperdid ootasid, vahendas BBC.

Ühendriikide majandus kasvas käesoleva aasta juulist kuni septembrini kaks protsenti, millest ei piisa kõrge tööpuuduse vähendamiseks.
http://uudised.err.ee/index.php?06218696


Eesti majandusspetsialistid lähenevad probleemile oma pisikese mätta otsast. Nende arvates on tegemist vale otsusega.

Üdini halbu asju ei ole olemas. Igal halval on ka positiivseid külgi. Kõik oleneb eelkõige sellest, kust küljest asjale läheneda.

Imelik tundub olevat see, et me ei suuda oma tillukeses Eestiski elanike huvidest lähtuvalt ühiskonnakorraldust korraldada, samas oleme varmad suuremaid vendi õpetama.

USA prioriteediks on elanike heakäik. Selle tagamiseks ei peljata isegi teistele tünga tegemist. Pooldan sellist suhtumist. Milleks siis muidu riiklust vaja.

Tunnistan, et taunin Eesti poliitikute pedantsust ja elanike käekäigu ohverdamist.

Võlg vajab tasumist. Aga just sellest lähtubki USA. USD kurss võib ju langeda, ega siis kaupade hinnad nende turgudel samavõrra ei tõuse. Need tõusevad, kuid kordades vähem.

Tahame me seda või ei taha, kuid panustame kõik USDde juurde trükkimise korral USA välisvõla kustutamisesse ja nende heakäiku.

Igati mõistlik tegu see rahatähtede juurdetrükkimine. Seda muidugi USA kogukonna seisukohtadest vaadates.

No comments:

Post a Comment