Wednesday, June 12, 2013

Erakondade nimekirjad vajaksid selgust


Pole üldse ime, et minu poolt Rahvakogule esitatud ettepanek ei saanud poliitikute tähelepanu osaliseks. 

Ettepanek oli aga selline: 

Kontrollida erakondade nimekirjade vastavust tegelikkusele.
Erakondade nimekirjad koosnevad kümnetest tuhandetest, kuid kaasarääkijate osa on neis kesine. Küsitlused kinnitavad, et erakonnas toimuvaga on kursis alla 10% parteilastest, kaasarääkijaid on veelgi vähem.
Võiksime läbi viia erakonnaliikmete nimekirjade erapooletu auditeerimise. Erakonnaliikmeks olemine on midagi enamat, kui vaid nimekirjas figureerimine. Nimekirjast kustutamine võib paljudele (eriti vanematele maainimestele) tülikas olla, mistõttu erakondade nimekirjad koosnevadki suuresti „surnutest“ hingedest. 
Üldsus võiks teada, kui palju on erakondades ideelisi parteilasi, kelle nimel sõna võetakse.

Poolt argument:
Ühiskonnas langetab otsuseid väike grupp inimesi, kes komplekteerib suuresti ka esinduskoja isikkoosseisu, korraldab ühiskonnas toimivate mängureeglite kehtestamise. Sõltumatus – riigieelarvest ja sponsorlusest tagatud tulubaas, garanteeritud esindatus– soosib butafoorse demokraatia (tagatubadel toimivat) praktiseerimist.


Äriregister kinnitab: Ojulandi nimekirjas oli kuus Reformierakonna sisevalimistel osalenud hääleõiguseta inimest. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ariregister-kinnitab-ojulandi-nimekirjas-oli-kuus-reformierakonna-sisevalimistel-osalenud-haaleoiguseta-inimest.d?id=66276050

No comments:

Post a Comment