Thursday, October 27, 2011

Feminism



Mulle jäävad mõistetamatuks lähenemised, mis seavad eesmärgiks sooliste eelistuste taganõudmise või seksuaalsete orientatsioonide eest võitlemise. Seetõttu jäävad mulle arusaamatuks ka feministide seisukohad, europarlamendi liikme Marianne Mikko selleteemalised väljaütlemised tekitavad lausa trotsi.

Ühte värvi ei saa eelistada teisele. Ühes kontekstis (sõltub ajast ja ruumist) langeb eelistus ühele, teises teisele. Sarnaselt tuleks läheneda ka soolistele erisustele.

Tunnistan - minul pole midagi selle vastu, et pean naistest kümmekond aastat varem pilvele kolima. Kadedust ei tunne ma ka teiste naistele langenud vooruste pärast. Vastupidi – tunnen sellest rõõmu.

Abstraktse soolise võrdõiguslikkuse tagaajamine tuleneb minu arvates üliegoismist ja vastandumise soovist. Oletan, et soolise vastandumise õhutajad on partnerites (ehk ka vanemates) pettunud üliambitsioonikad inimesed.

Eestis pole naised allasurutud. Matemaatiliselt tuletatud (meestest) madalamad sissetulekud tulenevad objektiivsetest põhjustest, mitte sihipärasest tegevusest. Objektiivsetest põhjustest tuleneb ka see, et töötute hulgas on rohkem mehi.

No comments:

Post a Comment