Sunday, October 5, 2014

Homolembusest


Ühiskonnakorraldus on Eestis ülereguleeritud. 

Mis pole keelatud, on lubatud. Lubade taga ajamise asemel võiksime väetada demokraatia põldu. 

Jumal tänatud, et omasooliste kooselu pole keelatud. Oleks minu teha võimaldaksin ka (suure armastuse korral) kolmeteist aastaste kooselu. 

Lähenemistel on alati poolt- ja vastuargumente. Peale võiks jääda enamuse tahe.

Meie probleemid ei tulene omasooliste kooselu registreerimises või mitte registreerimises, vaid demokraatia lombakusest. Huvigruppide vaheline hõõrumine on vesi diktatuurile, sest see võimaldab väikesel seltskonnal ühiskassat oma tahtmise järgi kulutada. 

Paljud kaasmaalastest on toimetulekuraskustes, meie aga kraakleme isikliku heaolu nimel, mis takistab ühisressursside laristamise ohjamist.

5. oktoobril Toompeal toimunud üritusest kommenteerijatest pole puudust. Meediat lugedes jääb mulje, et puudustele panustajaid tundub enam olevat. Isegi Lastekaitse liit taunib „sallimatust õhutavatele üritustele“ laste kaasamist. 

Iga lähenemise kallal võib viriseda, igat lähenemist annab ülistada. Rääkida tuleks aga aiast, mitte aiaaugust. 

Sõjatingimustes sõdivad ka lapsed. Elatakse keskkonnas, mitte eraldi maailmas. Lastele demokraatlike (seisukohtadega arvestamine) lähenemiste õpetamine võiks alata varakult. Kui lapsed ei õpi õigluse eest seisma, siis kasvavad neist enesekesksed Rõivased, Ansipid, Michalid, teisiti öeldes need, kel pole teistest sooja ega külma.


No comments:

Post a Comment