Tuesday, January 7, 2014

Hea elu juures ei kibestuta, seda nauditakse



Eesti on läbikukkuja. Seda teadvustamata pole lootustki, et asjad hakkavad paremuse poole liikuma. 

Mõnedes asjades saadab meid edu, kuid tegemist on teisejärguliste asjadega. Põhimõttelistes asjades oleme käpardid. Võtame näiteks poliitilise kultuuri, mis ei erine Venemaa omast: valetamine ja varastamine on meie võimukoridorides tava. 

Jutu järgi on meil võimul demokraadid, ühiskonnakorraldus (riigi ja omavalitsuste tasandil) põhineb diktaadil. Isegi arvamust pole soovitav avaldada, sest siis tembeldatakse virisejaks ja riigivaenlaseks. 

Aeg oleks ükskord teadvustada, et meil pole puudu ressurssidest, vaid inimlikkusest ja demokraatiast. Ebaõiglus ja korruptsioon teevad ühiskonnas laastamistööd, mis sunnib inimesi kodumaalt lahkuma. 

Uuringute andmetel heidavad paljud Eestimaa lapsed tühja kõhuga magama. Paljude vanemad teenivad elamiseks raha piiri taga. Otsustajad väänavad arve protsentidesse ja kiidavad toimuvat. Eestimaa on rahvast tühjaks jooksmas (üksnes Soomes toimetab ca sada tuhat eestlast), suur osa kodumaale jäänutest otsib lohutust meelemürkidest (tarbitakse teistest enam alkoholi, rahusteid, uinuteid jm meelemürke), valitud seltskond kiidab siinsest elukorraldust. Hea elu juurest ei põgeneta ega otsita lohutust meelemürkidest. Hea elu juures ei kibestuta, seda nauditakse.

EPL: Priit Simson: Uus võimu säilitamise strateegia on nõuda rahvalt positiivset mõtlemist. President muretseb peamiselt selle pärast, et Eesti riiki on popp viletsaks pidada. Peaminister kutsub üles Eesti üle uhke olema. Kultuuriajakirjanduse traumakirurg soovitab teha teadlikku tööd, et jätta riigist selle elanikele normaalne mulje.

No comments:

Post a Comment