Saturday, April 3, 2010

Töötus endiselt murelaps

ÄP kirjutab:
Esimest korda pärast kriisi algust vähenes lõppeva nädala jooksul töötuna arvel olevate isikute arv.
Ühtekokku oli 1. aprilli seisuga Eestis arvel 95 086 inimest, mis tähendab, et registreeritud töötute arv vähenes 158 inimese võrra. Ka töötuse protsent on püsinud juba viimased viis nädalat 14,6%. Töötukassa registreerid möödunud nädalal töötuna 1715 isikut, kellest 382 olid eelmisest töökohast koondatud.


Registreeritud töötute arv ei anna ülevaadet olukorrast.
Töötute registrist kustutamise ja töökoha leidmise vahele ei tasuks võrdusmärki panna.
Need, kes ei nõustu regulaarselt tööturuametis järjekorras seismisega, kustutatakse nimekirjast. Vaatamata isegi sellele, kui tööd pole leitud.
Tööturuameti külastamine on sissetulekuta inimesele tülikas - see on kulukas (transpordikulu), vaevanõudev (maapiirkondadest linna tulek) ja alandav (tuntakse luuserina).

Kahju, et ühiskonnas puudub ülevaade töötuse kohta.

Mulle tundub, et üha enam inimesi lahkub Eestist. Räägitakse aga vaid arstidest.
Kui pole inimest, pole ka töötust. Kas me aga sellist töötust vajame, on iseküsimus.

Ei tasuks unustada ka seda, et statistika kajastas seekord traditsioonilise viie päeava asemel nelja päeva tulemust. Jäi ju möödunud nädalasse suur reede.
1715 töötu korrigeerimine täisnädalale annaks 2144. Seega jätkus üle 2000 uue registreeritu lisandumine. Muutusi trendis pole toimunud.

Trendi murdmise avaldusi on veel vara esitada. Igal kevadel tärkavad talveunest hooajalised töökohad. Seda ei tasuks samuti unustada.

Töötus endiselt murelaps. Muutusi trendis pole toimunud.



No comments:

Post a Comment