Saturday, September 5, 2015

Kaalus allavõtmine on imelihtne


Kaaluallavõtmisega teenitakse suuri summasid. Nii nagu kiilaspäisuse ja muu enesetunnet halvendava hälbega tegelemisega. Ülekaalulisi hullutatakse erinevate võtetega, kuid need pole tulemuslikud. Ainevahetused ja aktiivsused on inimestel erinevad, seetõttu ei saa tulemused sarnased olla.

Enne oma kogemuste juurde asumist lisan, et paksud inimesed mulle meeldivad. Seda muidugi siis, kui nad ennast oma kestas mõnusalt tunnevad. Tüsedate hulgas tundub vähem egotsentrilisi inimesi olevat.

Minu kehakaal on ületanud sadat kilo. Pool aastat tagasi kaalusin (182 cm pikkuse juures) 92 kg. Ratsionaalse inimesena teadsin, et ülekilodest vabanemiseks on kaks teed: tuleb vähem süüa või enam kulutada. Mingid ravimid ei aita. 

Tahtejõuetu inimesena polnud valmis meeleelundeid kiusama. Seetõttu ei tulnud dieedid ega toidupiirangud kõne alla. Otsustasin füüsilise aktiivsuse kasuks. Trennidest ei piisa. Valisin tegevuse, kus tuleb liikuda ja suhelda. 

Pool aastat hiljem kaalun 78 kg. Oma osa kehakaalu langetamises on ka väiksematel toidukogustel, kuid see ei tulene piirangutest, vaid tegemistest. Kui oled hõivatud meelepäraste tegemistega, siis ei mõtle söömisele - ei lase Pavlovi refleksil enda üle võimust võtta.

No comments:

Post a Comment