Wednesday, January 14, 2015

Kartellierakonnad teevad elanikkonna valimiseelsele ajupesule tohutuid kulutusi


Rahakraanide juurde parema positsiooni saavutamise nimel tehakse suuri kulutusi ja süüdistatakse vastastikku. Ei möödu päevagi, mil Tallinna linnavõimu ei süüdistata maksuraha näppamises. 

Süüdistused on õiged. Isegi Riigikontroll konstateerib, et 2013. aastal kulutas Tallinna linn valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele ligi 337 000 eurot. 

Süüdistajate ees võiks mütsi maha võtta, kui nad ise sama asjaga (raha kantimisega) ei tegeleks. Töökohad lojaalsetele, enda hallatavate sihtasutuste jt enesele lojaalsete institutsioonide kopsakas rahastamine jmt kvalifitseerub (kodanike silmis) samuti varastamise alla. Seda vaatamata sellele, et sellele on loodud seaduslik võimalus. 

Kartellierakonnad teevad elanikkonna valimiseelsele ajupesule tohutuid kulutusi, liikmemaksusid koguda aga ei taha. Kusagilt tuleb see raha võtta. 

Ei tasu väita, et ühiskonnaliikmed maksavad maailmavaate eest. Sellist juttu võib rääkida viie aastastele, täiskasvanud seda ei usu.

Tallinna linnavõimu rahakantimise teema käsitlemise juures ei tasuks unustada seda, et kui KE kuuluks riiklikku valitsuskoalitsiooni, siis põleks nende rahakantimisele roheline tuli. Kuniks ühisraha näppajad saavad enese pättusi seadustada seniks pole seaduslikkusel ja pättusel suurt vahet. Sulid jäävadki süüdistama sulisid. Ühisraha kandivad kõik, kel selleks võimalus. Seda tehakse riigi tasandil, tehakse omavalitsustes.


No comments:

Post a Comment