Thursday, May 22, 2014

Pole ka ime, et meil varastavad isegi lapsed


Nelja (Teabeametiga seotud) ametnikku süüdistatakse võõra vara omastamises. Esialgsetel andmetel on materiaalse kahju suurus mõnisada tuhat eurot. Oleme selliste uudistega harjunud.

Vahelejäämine pidavat näitama riigi toimimist. Nii see aga pole. Riik saab toimida üksnes siis, kui kodanike tagant varastamine on kontrolli alla. Eestis varastavad kõik, kel selleks võimalust. Kõrgemad vennikesed ees, ülejäänud järel. Kalevipojad ei pelga oma ambitsioone teostada ka piiri taga.

Piinlik.

Olgem ausad - ega see Ärma tallu riigirahade investeerimine ja oma pereliikmete kulude kodanike kraesse veeretamine pole ka midagi muud kui pesuehtne varastamine. See on küll seadustatud, kuid see ei tee ebaeetilist tegevust olematuks.

Pole ka ime, et meil varastavad isegi lapsed. 

Lugege ja otsustage ise: 
Jah, lapsed varastavad. Nii väikesed kui suured. Jah, ka sinu laps võib varastada. Jah, selle teadasaamine on šokeeriv, häbistav ja piinlik. Jah, kogu pere peab oma eetikakoodeksi üle vaatama. Mida peabki laps omandisuhtest arvama, kui vanemad veavad näiteks oma töö juurest pidevalt koju kontoritarbeid, kohvipakke või isegi midagi suuremat. Paljudes peredes peetakse normaalseks suhtumist, et mõisa köis las lohiseb, et mis ripakil see ära jne. Ehkki ka enamikule töölt näppavatele täiskasvanutest on elementaarne, et teise inimese kodust ei võeta mitte kunagi mitte midagi, siis on tegemist ikkagi topeltmoraaliga. Lapse jaoks võib vanemate suhtumist ja käitumist nähes tekkida seos, et kui vanemad võtavad töölt ühte-teist, siis on see tavaline asi ja kui hull see ikka on, kui ma poest või teise kodust midagi väikest võtan.
http://perejalaps.delfi.ee/lasteaialaps/miks-lapsed-varastavad-ja-kuidas-sellele-reageerida.d?id=68727641

No comments:

Post a Comment