Thursday, April 10, 2014

Ebakindlus tuleviku ees tekitab pingeid


Iga kolmas haigena koju jäänud töötaja on seal stressi või depressiooni tõttu
http://epl.delfi.ee/news/eesti/iga-kolmas-haigena-koju-jaanud-tootaja-on-seal-stressi-voi-depressiooni-tottu.d?id=68402713

Stressi (emotsionaalne hälve) all ei kannata üksnes tööinimesed, seda kogevad ka teiste sotsiaalsete gruppide (lapsed, töötud, pensionärid, puudega inimesed, haiged) esindajad. Sellest suur meelemürkide (alkohol, narkootikumid, ravimid jmt) lembus. 

Ebakindlus tuleviku ees tekitab pingeid. 

Väidetakse, et Eestis viibimine väsitab. Väidet ei levita üksnes õnnetud toimetulekuraskustes vaevlejad, vaid ka heal järjel olijad. Inimeste emotsionaalne seisund väljendub omavahelistes suhetes, mida saadavad mõttetud tülid ja olmetasandil olevad konfliktid.


Inimesed ei talu isolatsiooni ja vastandumist. Vajame enam ühiskondlikku hoolivust ja mõistmist. Kodanikest hooliv ühiskond on tugev ja jätkusuutlik. 

Riigil on sisetunde kujundamisel väga tähtis roll. Ühiskonnakorraldusel, õiguste ja kohustuste jagunemisel ning ametnike suhtumisel on oluline roll emotsionaalsusele ja depressioonist hoidumisele. Stressiga saab võidelda üksnes riiklikul tasandi.

No comments:

Post a Comment