Saturday, November 9, 2013

40 000 eurost väiksem summa on tühine


Päevaleht kirjutab, et ükski parlamendierakond ei soovi keelatud annetuste piiri alandada. Järelikult peetakse 40 000 eurost väiksemaid summasid tühisteks või ei soovita rahapesule lõppu teha. 

Kananahk tuleb ihule kui mõelda sellest, et elame riigis, kus seadusandja tegeleb ühisressursside kantimisega ja šantažeerimisega (ilusate silmade eest raha ei anta). 

Erakondade rahastamine on võigas – lisaks ühiskassa ressursile sunnitakse (vabatahtlikult loobumine pole veenev) raha kilekottidesse pakkima ja kohale toimetama. Huvitav, palju maksaks käibemaksu seaduseelnõu tagasi lükkamine.

Kas ei ole kummaline, et erakondi tuleb rahastada, teised vaadaku ise, kuidas hakkama saavad. Sellise lähenemisega jäämegi majandusühenduse kerjusrahvaks (oma vahenditega ei tule toime).


Kodanikuühendused toimivad liikmemaksudest ja tulust, mida teenitakse. Erakondadele peaksid kehtima samasugused reeglid. Pole normaalne, kui raha eraldajad (erakondade esindajad) on selle kasutajad. Tegemist on pesuehtsa korruptsiooni ja vargusega.

No comments:

Post a Comment