Monday, August 24, 2015

Omavalitsusi Eestis ei eksisteeri


Omavalitsusi Eestis ei eksisteeri. Eksisteerivad kunagiste rahvasaadikute täitevkomiteede rudimendid. Väide justkui omavalitsused tegelevad haridusega, teede korrashoiuga, sotsiaalhooldega, ehitusega ja muu sarnase tegevusega, on üldsust eksitav. Sellega tegelevad teised, „omavalitsused“ vaid otsustavad, kellelt tööd tellida, kuidas raha kulutada.

Eesti vajaks hädasti kogu haldusstruktuuri reformimist. Funktsionäärid hoiavad aga oma privileegidest kümne küünega kinni.

DF: Tänavu maikuust võimul olnud uus Viimsi vallavalitsuse koosseis plaanib homsel volikogu istungil kinnitada määruse, kus tõstetakse vallavanema ja abivallavanemate palka vastavalt 640 ja 500 euro võrra. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/viimsi-vallaametnikele-plaanitakse-maarata-kopsakas-palgalisa?id=72273383 

Analoogne Viimsis toimuvaga toimub kõikides piirkondades. Isiklike hüvede ja sissetulekute (haigusrahade maksmine esimesest haiguspäevast, töökohtade jagamine, palkade kergitamine jmt) taga ajamisel ei tunnetata mõõdukuse piire, ühisressursside efektiivsele kasutamisele lüüakse käega.

No comments:

Post a Comment