Monday, October 7, 2013

Lubajatest pole puudus, panustajad ei leidu


Septembri tagasihoidlikuma maksulaekumise kasvu põhjustas eelkõige käibemaksu ja juriidilise isiku tulumaksu laekumise vähenemine võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Käibemaksuga maksustatava käibe kasv Eestis on aeglustunud pikemat aega, kuid augustis asendus kasv langusega. "Käibed vähenesid võrreldes eelmise aasta augustiga 1,5 protsenti ning see avaldus ka käibemaksu kogulaekumises, mis vähenes 9,5 protsenti," selgitas rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Sven Kirsipuu. (ÄP)

Käibemaks moodustab üle viiendiku riigitulust, maksutulust pea kolmandiku. 

Eestil läheb (maakeeli öeldes) sitasti. Olukorra tekitajad üritavad kombitsaid laiemale ajada - jagavad saiakesi, ajavad suust välja jama, mida pestud kõrvad vastu ei võta. Kui tuleb valida halvimate hulgast, siis valige (RE ja IRL aferistide asemel) Edgar. Võite selle üle naerda, kuid ega siis valimisnimekirjadesse pugenud poliitaferistid paremad pole.

Valimistel tuleks hääl anda neile, kellega läheksite luurele, keda isiklikult tunnete. Meediamulli järgi valikut tehes panete puusse - plakatitelt vaatavad vastu sulid, helesiniselt ekraanilt naeratavad need, kes valimiste järel kuluhüvitisega tünga teevad.

Paarkümmend aastat on juba rahvast lüpstud. Sama palju veel, ja Eestimaa jookseb poegadest ja tütardest tühjaks. 

Lubaduste jagajatest pole meil puudus, panustajaid aga ei leidu. Isiklike ambitsioonidele panustamine on põnevam.

No comments:

Post a Comment