Tuesday, September 10, 2013

Kuna valimised on ukse ees, siis ei saa olukorda kontrolli alt väljununa kajastada.


Protsendiline näitaja oleneb (valitud) verstapostist. 

Kuna valimised on ukse ees, siis ei saa olukorda kontrolli alt väljununa kajastada. Seetõttu võrdlebki rahandusministeerium möödanikku kvartalite kaupa. Viimaste kuude langustrendid jäävad siis kajastamata.

Ootame majanduskasvu aktiviseerumist, kuid kust peaks see tulema, kui müük teistele turgudele väheneb? Palkade arvelt (statistiliselt palgad justkui kasvavad, kuid keegi ei tea kedagi, kellel see ka kasvab:-)) siseturu aktiviseerumine pole usutav, kuna oluliste kaupade (kodukulud, toit) ja teenuste (tervishoid) hinnad liiguvad ülespoole. 

Euroopa Liidu toetustele lootma jäämine sarnaneb kevadvee tulvaga – hooti seda on, siis jälle pole.

ÄP väliskaubandusest:
Juulis vähenes eksport teist kuud järjest. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes kahanes eksport 10% ja import 1%, teatab Statistikaamet. Võrreldes juuniga vähenes juulis eksport 4% ning import 1%. Juulis eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades ligi 1 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,1 miljardi euro eest. Eksport vähenes teist kuud järjest, langedes 2011. aasta juuli tasemele. Võrreldes eelmise aasta juuliga vähenes eksport 104 miljoni ning import 16 miljoni euro võrra. Seetõttu suurenes ka kaubavahetuse puudujääk, mis juulis ulatus 198 miljoni euroni.
http://www.ap3.ee/article/2013-09-10/eksport_jatkas_languskursil



No comments:

Post a Comment