Wednesday, July 1, 2015

Autorollas toimunu on halvim näide Eesti ettevõtluspraktikas


„Suures pätid tõllas, väiksed ripuvad võllas.“ Öeldu ilmestab ka Eestis toimuvat. Peaminister kommenteerib Eesti Vabariigi välisministri tagasiastumist järgnevalt: „Ma tean, et tal on süda õige koha peal“ (DF).

Jube! 

Poliitbroilerist peaminister mängib tola või ei teadvusta toimuvat. 

Autorollos toimunu on halvim näide Eesti ettevõtluspraktikas. Võõra vara kantimissaaga on immutatud valest ja pettusest, kuid peaminister räägib erakonnakaaslase südametunnistusest. Noorsant võiks teada, et ettevõtete varad ei kuulu osanikele ega aktsionäridele, vaid kreeditoridele. Osanikele kuuluvad osakud, kuid mitte kreeditoride vara. Võõra vara isiklikes huvides kasutamist - sellega, millega Pentus oma suguseltsiga hakkama sai - loetakse kreeditoride ja riigi tagant varastamiseks. 

Varade kantimine (ja ebaperemehelik kasutamine) on põhjus, ettevõtte maksejõuetus tagajärg. Raamatupidamispõhimõtete rikkumistele ja ettevõtte bilansist varade kantimistele pole mingit õigustust. Olenemata mõjuvõimust ja positsioonist või riigikohtu otsusest jäävad sulid sulideks, pätid aga pättideks.

No comments:

Post a Comment